4 Haziran 2009 Perşembe

Emek-2

ÖSS deneme sınavından çıkıp, benimle fizik çalışmak için geldi. Yüzünün allak bullak olmuşluğundan, bedenindeki gerginlikten sınavının kötü geçtiği belliydi.

"Hayırdır Sezin?" dedim.

Dudakları titreyerek "Yok bişey" dedi.

"Sınav pek iyi geçmedi sanırım?"

Gözlerinden yaşlar süzülmeye başladı. Telaşlı telaşlı sildi göz yaşlarını, fakat göz pınarlarından yenileri yuvarlandı. Elleri yetişemez oldu göz yaşlarını temizlemeye.
Ne ses, ne hıçkırık, yalnızca sessiz göz yaşları...

Konuştuk biraz.

"Çok kötüydü" dedi, "Ya sınavda da böyle olursa?" dedi, "Çok emek verdim, ailem de çok emek verdi, ya olmazsa?" dedi, bir de sessizce mırıldandı bir ara: "yoruldum...".

Konuştuk biraz, dertleştik, şakalaştık... Güldük az önce akan göz yaşlarına. Biraz durulunca içindeki fırtına, çalışmaya başladık.

O karar verdi, "tamam hocam, iyiyim, başlayabiliriz " dedi, yine de ilk bir saat boyunca, durup durup yaşlar süzüldü gözlerinden, sessizce, elleri silmeye yetişemedi...

2 yorum:

nox dedi ki...

Elif için dileklerim Sezin için degeçerli,haytta sadece başarılı olmaları değil hayatta mutlu sağlıklı olmalarıda dileğim.

deneme sınavları adı üstünde deneme, piskolojik olarak o tek veya iki sınava hazırlamak,stres zaman yönetimi için...

ha, elif ile Sezin spor yapıyorlar mıydı hazırlık boyunca.spor dinlendirici oluyor.hoşçakal

daryal dedi ki...

Bildiğim kadarıyla ikisi de spor yapmıyordu.
Öğrenciler, spor yapıyorlarsa bile ygs-lys hazırlık evresinde ara veriyorlar genellikle.Evet bu bir hata tabi ama zaman kısıtlarını göz önünde bulundurunca kendilerine de hak veriyorum biraz.